maandag 21 maart 2016

Jongens vest/Ottobre, Babybroekjes, wat haaksels,en jurkjes.

 Voor ons lieve (oppas) neefje een warm vestje gemaakt. Gewoon omdat ik er even zin in had. Ik keek in mijn voorraad en vond deze joggingstof. Voor aan de binnenkant een zwart/wit stofje met maskertjes  gebruikt. Patroontje komt  uit de Ottobre 4/2013 . Had nog een restje biasband wat ik precies kon gebruiken voor de afwerking van het zakje. Om blij van te worden zulke spontane klusjes tussendoor.
 Weer een bestelling van dochterlief,voor haar zwangere collega.
Mini broekjes in maatje 50 met bijpassend mutsje. Patronen zijn ook van de Ottobre.
 Voor de jarige juf een dekseltje omgehaakt. Ze is dol op varkentjes. Dus de keuze van het beestje op het deksel was niet zo moeilijk.Wat lekkere bijpassende snoepjes erin,en klaar was het cadeautje.
 Ik zag dit opkikkertje een keer voorbij komen. Zo geinig,dus een keer gehaakt. Het patroon te vinden bij: http://draadenpraat.nl/category/gratis-patronen/
 Een coupon van een nieuwe Stenzo tricot. Het was niet genoeg maar thuis vond ik nog een restje in de kast wat er best bij paste. En zo had ik een heerlijk jurkje voor een paar euro.
 De Swing jurk uit de nieuwste Victor La Maison( mrt/april 2016). Ik vond het echt een leuk patroon,maar je weet maar nooit met mijn niet al te fijne figuur. Dus uitgeprobeerd met twee verschillende lapjes (en ja weer couponnetjes)
Deze stof met kleine witte stipjes was zo dun en slapjes dat hij aan alle kanten ging zakken. Lag al in de prullenbak,maar toen kreeg ik opeens een ingeving....elastiek in de onderrand. Nu is het prima te dragen. Hier met een spijkerjasje,maar ik draag het jurkje nu met een langer vest,daar voel ik me toch prettiger in.
 Hier de andere versie, gemaakt van een hele dunne mooie suedine achtige.
Valt zo mooi soepel.En door de ander manier van stoflegging(schrijf ik dat nu wel goed?) krijg je een hele mooie valling. En tja alweer verstopt ik mezelf onder een vest.Maar daar moet ook wat onder zitten toch...dus vandaar toch steeds weer de keuze voor een jurkje.

dinsdag 1 maart 2016

Tas Mia ,Rokje van kant met bijpassend shirt. Rammelaar & Eucalyptus krans.

 Een tijd geleden kocht het E-Book van de tas : http://traumschnitt.blogspot.nl/2011/03/ebook-tasche-mia.html Het kwam er maar niet van om deze te maken. Maar vorige week was het vakantie en ben ik er eens voor gaan zitten. Heerlijk patroon. Met de tassenvulling die ik kocht op de Sancho dag is het een echte stevige tas geworden. De stoffen kocht ik een keer op het Stoffenspektakel.
 Een heel éénvoudig rokje van kant. Zonder patroon,gewoon ingerimpeld. Al viel dat niet mee met het (wat stugge)kant. Ik heb de bovenlaag dus een stuk smaller gemaakt want ik kreeg het niet goed bij elkaar. Voor de sier nog een riempje erbij gemaakt,wat sluit met klittenband. Het is wel een sport om dit kant te verwerken,want als je knipt krijg je een heel 'gat'. Zie dat maar eens netjes en recht aan elkaar te stikken. Maar met een beetje beleid is het gelukt.
 Het overslagshirtje, gemaakt van een soepele glittertricot, komt uit de Knippie bijlage najaar 2011.
 De verleiding was groot om weer mee te haken met een sprei op één van de Facebook groepen. Toch niet gedaan. Eerst mijn restjes maar eens ophaken met een heel makkelijk steekje. De V-stitch. Geen enkele druk,ik haak gewoon wanneer het uitkomt en tot mijn resten op zijn.
 Een gehaakte rammelaar in de vorm van een paddenstoel. Het patroon vond ik hier : http://draadenpraat.nl/2015/02/its-paddo-paddenstoel-rammelaar/
 En vorige week draaide we nog een gezellige eucalyptus krans. Voor binnen, maar hij ruikt echt nog te sterk ,dus hangt nu nog buiten 'te luchten'.