zaterdag 29 augustus 2015

Jongens shirtjes & baby broekje, entrelac sjaal, toilettas, gehaakt konijntje & krans.

 Een tijd terug zag ik deze stof  langs komen bij het blog van : http://darteldoortje.blogspot.nl/ En ik was er weg van. Leuk voor onze neefjes. Hier niet te koop dus Darteldoortje was zo aardig om voor mij een stukje te kopen. Van de week mee aan de slag gegaan. Het patroontje komt uit de Ottobre 6/2014. 

 Voor zijn kleine broertje ook een shirtje gemaakt. Met een bijpassend broekje. Hier bewust geen oranje stiksel op gegeven zo kan het met meer truitjes gecombineerd worden. Door het labeltje toch net dat oranje terug laten komen. Patronen komen uit de Knippie 6/2014.
 Ik moet wel bekennen dat jongens kleding me maar lastig af gaat.  Altijd voor de meiden achter het naaimachine gezeten en dat is toch heel anders. Ik vind het al snel een huis/pyama pak,en blijf dan zoeken naar 'iets' leuks,terwijl als ik het dan op een stoer broekje zie,denk ik o ja grappig zo. Nou ja met drie oppas jongens krijg ik er vast wel handigheid in.


 Na het breien van mijn eerste entrelac sjaal was ik verkocht. Ik kocht heel ander garen (veel dunner) en begon gelijk  met sjaal nr.2
Wederom op een rondbreinaald, werkt zo fijn! Maar wat werd ik de sjaal op den duur zat..pfff en er kwam geen eind aan al die bolletjes. Maar ik wil niet teveel projecten hebben lopen dus gewoon door gegaan. En ik ben ontzettend blij met het eindresultaat! Zo fijntjes en mooi van kleur en materiaal. Nu tijd voor iets nieuws!
 Pinterest, ik kijk er graag rond en doe er veel inspiratie op. Ik pin het op één van mijn borden,en wie weet kom ik er ooit nog aan toe ;)  Daar kwam ik ook een tutorial van een toilettas/etui tegen. Gelijk maar even gemaakt van wat restje.
 Kijk ze staan met haar mooie jurkje aan! Ik had van de week afleiding nodig, dus op zoek naar iets waar ik niet al teveel bij na moest denken. Dit konijntje haakte ik al eens eerder en leek me het geschikte projectje. Echt een aanrader! En zo gepiept. Hier het gratis patroon te vinden: http://madebylittle.blogspot.nl/2015/01/konijntje.html

En net als vorige jaar de Annabel weer verwerkt,dit keer is het een hartvorm geworden. Want die van vorige jaar hangt, inmiddels mooi ingedroogd, nog op de veranda. Fijn weekend!

woensdag 19 augustus 2015

En nog een heerlijk dekentje & gehaakt sjaaltje.

 Hier dekentje nummer twee. En het is zo heerlijk zacht. Ik vond één laag te dun van deze stof,maar wilde wel graag de zachte onderkant van de stof gebruiken. Dus gewoon twee lagen genomen,en de onderste laag wat ruimer geknipt en zo ,de bovenste wat kleinere laag, erin gevouwen. Naampje erop geborduurd en kantje ertussen uit gestikt en klaar was het dekentje.
 Bij de Ze*man kwam ik erg mooi garen tegen,zo zacht van kleur en het materiaal voelt ook erg prettig aan. Een bijpassend kindersjaaltje bij het bovenstaande dekentje gehaakt. Uit het boek Haken & Kleur.
 Van wat restjes een hoes voor om het aankleedkussen gemaakt,zo hebben we  naast de jongenshoezen nu ook een echte meiden hoes.
 En ja dan nu toch voor één keer wat privé foto's. Ik had er al verschillende keren iets over geschreven dus dan moet ik het afmaken ook,toch.
Wij waren in juli 25 jaar getrouwd,en besloten dit te vieren, met mensen die we in al die jaren al om ons heen hebben.
Weken bezig geweest met versieringen maken, en toen we alles in de tuin hadden ben ik,door de drukte ,vergeten foto's te nemen(van alles zonder bezetting) Zooo jammer,maar ja zo gaat dat dus.En de dag na het feest begon het te regenen dus we hadden zoveel mogelijk al gelijk opgeruimd die avond/nacht.

Een sfeer plaatje:



Ik heb  spijt gekregen van het plaatsen van onze privé foto's. Daarom heb ik ze toch verwijderd.. Dus geen privé zaken meer op mijn hobby blog!

dinsdag 11 augustus 2015

Over (kraam) kadootjes ,kastjes verven & bureau stoelen pimpen.


 Een kraamkadootje gemaakt voor een collega van manlief. Buitenkant is wafelbadstof met aan de andere kant een Stenzo katoentje, afgewerkt met een wit papspelbandje. Eén van mijn oppas kindjes heeft altijd een soort gelijk 'dekentje' bij zich. En ik vind dat echt een heerlijk gebruiksvoorwerp. Over de maxicosi of gewoon als wikkeldoek of in bedje...super handig.  Dus vandaar dat ik deze eens heb nagemaakt. En er ligt er alweer één geknipt!
 Onze lieve nichtje werd 4 jaar! En net als veel meisjes op die leeftijd is ze dol op Frozen. Een kadootje bedenken was dus niet heel moeilijk. Een cirkel rokje gemaakt van frozen stof met een onderrok van crêpe georgette afgewerkt met bandjes. Een bijpassende ketting en armband maakte het setje compleet.
 Van de restjes stof kon nog net een gymtas gemaakt worden! Naampje erop zo raakt het tasjes vast niet snel kwijt. Ik liep later nog even bij de H&* binnen en dan denk ik weleens...wat zit ik toch te tobben?? Hele rekken vol met dit thema...maar ja het zelf maken geeft toch net wat meer voldoening en ik vind het dan ook net niet zo 'werelds' als je begrijpt wat ik bedoel.
 Onze hobbykamer weer eens goed onderhanden genomen, muren geverfd,alles uitgezocht & opgeruimd en wat vervangen moest worden  vervangen.Zo ook de bekleding van de bureau stoelen. Mijn stoel gemaakt van o.a een oude deken met mijn 'droom' busje erop.De andere stoel waar meestal de heren des huizes op zitten ook voorzien van een oude deken met hun favoriete merk erop.
Zo zitten we er weer netjes bij!
 Een bedankje geborduurd.
 Dit oude kastje (was bruin) bewerkt met een mooi kleurtje verf van Pure.
Staat zo mooi bij de nieuwe kleur v/d muren en het was zo gepiept.
 Onderstaande kast is niet de mooiste maar ik kan hem gewoon niet missen qua ruimte in onze hobby kamer. En ooit verfde ik deze bordeaux rood (hoe kon ik ooit zo ver komen?!) Maar goed nu alle moed bij één verzameld en ook deze onderhanden genomen. Dochterlief was zo lief en vooral geduldig om deze klus grotendeels op zich te nemen. En hij is zo enorm opgeknapt!! Dus missie geslaagd,alles weer 'zo goed als nieuw'voor een paar centen.