woensdag 28 januari 2015

Sophie Garden, Cal 2015, Pippi Langkous jurkje, lampje & dekbedovertrekjes.

 Naast de Cal deken is er tijd genoeg om een ander projectje op te starten! Mijn tweede entrelac sjaal is bijna af,maar toen ik van Astrid over de Sophie Garden hoorde,was ik verkocht!
Wat een ontzettend mooi patroon en zo leuk om te haken. Zomaar wat kleurtjes gepakt,om het te proberen. Met dit als eindresultaat. Ik ga er zeker nog één haken en dan in kleuren die echt bij mij passen.
 Een tussen standje van de Cal 2015. Ik heb dit keer niet gekozen voor kleurtjes. Het moet  een stoer en basic plaid worden.

 Ons kleine nichtje is helemaal weg van Pippi Langkous op dit moment. Ik bedacht me dat ik er nog wat borduurtjes van had, dus een retro achtig setje gemaakt.Het overslagjurkje komt uit de Ottobre 4/2013 en de legging uit de Ottobre 6/2014.
 Een lampje met naam. En dan zoals ik het in het begin altijd deed. Gewoon met een dun penseeltje erop verven. Daarna opgepimpt met wat bandjes.
 De voorraad ingedoken en twee nieuwe dekbedovertrekjes gemaakt voor de oppaskids. Ik mocht van mezelf niets nieuws er bij  kopen dus het zijn misschien niet de meest voor de handliggende combi's. Het bij elkaar zoeken was  al een uitdaging op zich. Het garen van de jongens uitvoering is in de kleur van het groen in het bandje,maar ik kreeg het niet goed op de foto. Jullie raden al wat wij nu zingen voor hij zijn middagslaapje gaat doen....

dinsdag 13 januari 2015

Slaapzak, slab, dekbedovertrek, pyjama & nog meer.

 Zo ik ben weer boven water! De afgelopen weken heel weinig gedaan. De rem is er even goed opgezet rond de feestdagen. Die dagen zijn ook langs ons heen gegaan...en hebben mij  behoorlijk aan het denken gezet. Ik draaf maar door en denk dat ik alles kan en moet doen. Nee dus.... Ik heb mede daardoor besloten om te stoppen met het maken van bestellingen. Dit was inmiddels een behoorlijk uit de hand gelopen hobby. Het werd moeten, naast mijn gezin en werk. Dat geeft druk en dat wil ik dus niet meer. Een lastige keuze maar ik hoop dat het meer rust gaat geven waardoor ik weer 'gewoon' kan naaien of wat dan ook als me het uitkomt. Pure ontspanning dus! Ik hoop dat niemand zich persoonlijk aangesproken voelt want dat is zeker niet mijn bedoeling.

De foto van onze pony in de sneeuw rond de kerst vond ik wel een toepasselijk plaatje bij mijn bovenstaande gevoelens.
 Een nieuw neefje gekregen. Wat zijn we weer blij met de lieverd. En natuurlijk kreeg ik spontaan zin om iets gezelligs en bruikbaars te maken. Een slaapzakje maat 68 gemaakt uit de Knippie nr.4 aug./sept./2013.
Voor de buitenkant een babyribje gebruikt en binnenin een zachte flanel.
De foto's zijn helaas wat flets, in het echt zoveel mooier van kleur. 
 Van de restjes wat slabbetjes gemaakt.
 Begin december nog actief geweest met wat resten groen. En er hartjes groot en klein van gemaakt. In combi met een kerstkaart 'verstuurd' aan goede vrienden.
Inmiddels heb ik de harten die hier in huis hangen nu omgebonden met gipskruid,zo simpel maar het staat zo gezellig.
 Onze jongste dochter was gisteren jarig. Daar horen natuurlijk zelfgemaakte slingers bij!
Voor haar kamer nog een naam slingertje gemaakt.
 Deze stof vond ze nog zo leuk dus heb ik als verrassing een dekbedovertrek gemaakt met bijpassend kussensloop.( nu kan het nog over een paar jaar moet ze er vast niets meer hebben van deze zoete kleurtjes en printjes...nog even van genieten dus ;) De achterkant is van zachte l.blauwe katoen.
 Een spenen/kroel doekje in de vorm van een vosje gemaakt .
Idee zag ik in een Knippie. Het  kleine lapje kregen we cadeau  op de Sancho dag van  Joyfits.
 En tenslotte een pyjama van 'motorcross' stof. Of ik hier een pyjama van wilde maken...in november kreeg ik de vraag en de stof al. Maar de inspiratie ontbrak me echt bij deze stof....tot ik het op het heldere idee kwam om het te combineren met een rose tricot en wat paspelband. Toen was het zo gepiept. 
Voor de pyjama gebruikte ik een legging en jurkje uit de Knippie bijlage 4/2014. De hes komt uit Knippie dec/jan.2014/2015.
En het dametje is zo blij met haar pyjama waar haar broers opstaan!