dinsdag 16 december 2014

Vestje & legging ABC 127, kroelpopjes, potten geverfd, lantaarn (om) gehaakt en nog meer...

 Ons lieve kleine oppasvriendinnetje was jarig. Haar mama zocht nog een kort vestje voor bij haar (gekochte) verjaardagsjurk. Leuke uitdaging toch! Het werd het gilet van ABC 127 waar ik wel mouwen aan maakte. De legging is van hetzelfde patroon.
 En bij een verjaardag hoort een vlaggetjeslijn,met naam!

 Ook nog een lief kussentje gemaakt van de nieuwe Stenzo sterrenstof in het mint. Met transfer papier een foto erop gestreken.Borduurtje erop,strikje op de achterkant en klaar. Het enigste waar ik steeds tegen aan loop is dat bij het keren van de hoes,de transfer afbeelding kreukels krijgt. Op zich geeft het wel een nostalgisch effect maar soms vind ik het ook een beetje jammer, heeft er iemand tips of ook dit 'probleem'?
 Een stoer speenkoord voor Finn.
 Ik zag het steeds voorbij komen,potten en andere dingen bewerken met tegellijm of Instantvuller.  En het leek me zo leuk dus vorige week eens uitgeprobeerd,met dit als resultaat. Dit ga ik zeker vaker doen. Nu voor een blauwe tint gekozen,dat staat mooi in de kamer. (ook gewoon verf v/d Acti*n, wel zelf de kleur gemengd) Het bruine vuile effect kreeg ik door met wat schoenpoets erover heen te wrijven.
 Er stonden ook nog twee mooie potten in de schuur die ik door de kleur niet meer kon gebruiken. Deze potten vond ik verder oke,dus alleen een lik verf gegeven. Nu passen ze weer goed in de kamer.
 Van de restje groen v/d workshop nog een hart gedraaid, simpel, kost niets en staat erg gezellig aan de oude deur.
 Op bestelling 5 (verschillende) kroelpopjes gemaakt. Allemaal aangepast aan de kaartjes. Het is niet te zien maar het is echt een behoorlijk klusjes. Het hele popje maak ik zelf,dus ze zijn stuk voor stuk uniek!
 De gehaakte lampion zag ik langs komen bij : http://www.hakenenmeer.blogspot.nl/p/free-patterns.html .( Daar vind je ook het gratis patroon hiervan) En ik was er helemaal weg van. Van t weekend even gehaakt met een bolletje Miracle.

 En de gehaakte hartjes/bloemetjes en sterretjes uit de vorige post aan een slinger van losse gehaakt,zo kan ik het dragen als ketting of gebruiken als versiering.
Fijne dag!

zaterdag 6 december 2014

Polswarmers,speenkoordjes &kransen.

 t'Ja ik weet niet hoe het komt maar ik rommel meer als dat ik daadwerkelijk achter de naaimachine zit. Kasten zitten vol, geen inspiratie, en erg veel zin om te andere dingen te doen. Deze polswarmers gehaakt van Scheepjeswol, met een glittertje erin. Ik zag overal patroontjes voorbij komen,dus daardoor geïnspireerd ben ik aan de slag gegaan. Ik haakte de steek die ik ook voor de sjaal uit de vorige post gebruikte. En ik ben wat sterretjes,hartjes & bloemetjes aan het haken van dezelfde wol. Eindbestemming (nog) onbekend. Maar wel heerlijk om te doen!
 Speenkoordjes voor twee kleine lieve meisjes.
 Jongste dochter maakte deze krans een paar weken terug bij oma, gewoon van malus appeltjes uit de tuin. Zo simpel maar ik hou er zo van!
 Hier de voorbeelden van de workshop waar ik het in de vorige post over had. 
Gezellig met de brandweer vrouwen een avondje aan het klussen geweest.
En wat waren de kransen mooi, iedereen gaf er zijn eigen draai aan en de mooiste creaties kwamen op tafel! Zo jammer dat ik mijn camera vergeten was....en de foto's op mijn telefoon zijn van dusdanige kwaliteit dat het geen zin heeft om ze erop te zetten.
Van de restanten groen ben ik harten aan het draaien. Nu nog wat eucalyptus erop en dan zijn ze klaar. Heel éénvoudig maar  meer is niet nodig. Volgende keer wat plaatjes. 

 Nog een geborduurde handdoek voor een suprice op school. Nu is mijn machine voor onderhoud weg en merk ik pas hoe vaak (bijna dagelijks) ik de machine gebruik.
Ik grijp steeds mis,en de stapel bestellingen groeit gestaag. Hopelijk kan ik volgende week snel starten anders zie ik er niet meer doorheen,beetje verslaafd?!?
 En nog een heerlijk warm joggingpak gemaakt. Het ziet er zo maar wat suf uit maar op model staat het best geinig.