donderdag 20 november 2014

Zomaar een kort gezellig blogje.

 Een bijpassende brede sjaal gehaakt van dezelfde wol als de gehaakte AH tas.(Stylecraft). De steek kwam ik op een FB pagina tegen, echt een makkelijk steekje met een grappig effect. De rand en de paar frutsel rondom de sjaal vond ik in het nieuwe boek van Haken & Kleur(feest).


Tja en dan dit fleurige rokje...ik kon deze serie van Stenzo niet weerstaan...totaal niet passend in mijn kleurenkaart. Maar ja af en toe moet je het gewoon doen, dus nu toch een heel kleurrijk rokje! Wel een voering erin en ik moet zeggen het draagt heerlijk. Normaal ben ik erg van gedempte koele   kleuren in combi met een,vaak kleurig, detail  maar nu dus een keertje niet.

Een kort postje deze keer,ik ben druk met van alles en nog wat : naai ,haak ,brei en bereid een winter workshop voor. Maar nog geen foto's. Fijne dag!
Ik ga weer verder, neem een kop thee en geniet van deze sombere dag! Ik hou namelijk niet heel erg van de warmte en juist wel van deze tijd!


woensdag 12 november 2014

Vestje en broekje mt.80. Cal deken en kussen.

 Voor ons kleine lieve nichtje een zacht vestje gemaakt. (Ottobre herfst 4/2013) en een broekje (Knippie 4 aug./sept.'13) van jogging stof. Vooral erg comfortabele kleding en daar is mijn zusje dol op.
Mijn (Crochet Along 2014) deken is af! 
Elke week een paar toeren en zo heb ik mijn restjes opgehaakt van de granny deken van vorige jaar. Ik heb een soepele dunne fleece deken bij de Z**man gekocht en die als onderkant gebruikt. Heerlijk voor nu op de bank!
 En weer een kussen op bestelling.

woensdag 5 november 2014

Sweater Knip nov.2014, een paar vlaggetjes,setje zilver/blauw & borduursel.

 Het leek me ook weleens fijn om een 'gewone'sweater te hebben. Fijn  voor thuis. Er stonden verschillende patronen in de nieuwe knip dus waar moest ik nog op wachten?  Ik koos voor een raglan shirt. Zo klaar maar het paste van geen meter,van boven veel te groot,kreeg bijna een waterval aan de voorkant.
Poging twee,een shirt met een gewone mouwinzet,en geen grotere maat. Wel de wijdte op mijn buik wat aangepast. Nou dat is vele malen beter! Draagt heerlijk. Wie weet komt er nog eens één. Wel bij andere koop sweaters gekeken en een embleem met transfer papier erop gezet,net echt.
 Voor de Sancho dag wat vlaggetjes gemaakt voor aan de hele lange vlaggenlijn.
 In opdracht een bodywarmer (ABC 162) legging,shirt en rokje(Ottobre 4/2011) gemaakt.
 Borduurtje geprobeerd.
 En ja hoor het is weer zo ver,ik heb weer een vreselijk opruim bui. O.a dit oude naaimachine incl. tafeltje is te koop. Heb je interesse? Laat het me weten.
Fijne avond!