donderdag 21 maart 2013

Rolgordijnen met granny's

 Eindelijk na heel lang wachten gaan alle hobby spullen naar de nieuwe extra kamer!! (stonden allemaal op onze slaapkamer!) Wat een feest, heerlijk alleen de ruimte al. En wat te denken van een nieuwe slaapkamer (dat is nl. het volgende project als alles eruit is) Computer,naaimachines knutsel spullen v/d kids gaan allemaal naar de extra kamer. Het is geen luxe hoor, gewoon een schuur afgetimmerd, maar toch...het voelt zo goed ! Hier boven al wat plaatjes, maar ik ben nog lang niet klaar dus tegen die tijd een totaal plaatje. Het streven is ook om met zo weinig mogelijk kosten iets leuks te maken. Vandaar dat het ook niet één twee drie ingericht is..wordt vervolgd!
 Rolgordijnen waren wel één van de eerste vereiste voor ik mijn machines er installeer. Op naar Ikea en verduisterings rolgordijnen gekocht. Alles is verder wit in deze ruimte dus er mocht wel wat kleur in..mijn mini granny's ervoor gebruikt! Eerst alles uitgezocht ,aan elkaar gezet en toen met stylefix vast gezet. Daarna onder de naaimachine, niet het meest handige klusje maar ja waar een wil is is een weg! De bandjes, net als het garen gekocht bij:  http://www.steekvoorsteek.com/c-1785575/winkel/, en vastgelijmd met textiellijm. Ook wel eerst een stylefix randje eronder geplakt,om te kijken of het de juiste plaats was.
Sorry ik heb de helft v/d post  verwijderd (om problemen te voorkomen)..komt in een post later aan bod...

donderdag 14 maart 2013

Unella Blomma,Ottobre set & van alles wat.

 Toen ik deze Stenzo stof zag was ik verkocht. De tuniek van Unella Blomma gebruikt , het korte broekje, wat erbij hoort, volgt nog.
 De andere bijpassende stofjes zijn van trico.
Hier nog een setje uit Ottobre herfst 4 , 2011. Maakte ik al eens  eerder en bevalt zo goed , dus op herhaling.( broek van een stretch katoen van 3 euro en het shirt en hemdje  zijn restjes.) 
 Tussen de Granny's door een kleding hangertje omgehaakt. Eerst bekleed met fiberfill, maar dat ga ik ook nog eens zonder proberen , je moet echt je best doen om het netjes glad te krijgen.
 Ook een sleutel/ geluks hangertje gehaakt, zag het patroon een keer langs komen bij:  www.haakmuts.blogspot.com

 Onze kater Jonah , hier samen met dochterlief op de bank ook onder de gehaakte sprei. Aan zijn neus is wel te zien dat hij buiten niet voor de 'poes' is , maar binnen is het een 'watje' ..zo lief ! De foto is  s 'avonds gemaakt dus niet van al te beste kwaliteit.
Het is nog wel erg koud buiten maar toch komt er al heel veel moois boven de grond!

woensdag 6 maart 2013

Philippa van Farbenmix en wat haaksels.

Op de Sanchodag kocht ik bij Kleurenmix deze softshell.
Ik was nl. geinspireerd door Petra (Pigje)die deze jas al een poos terug had gemaakt.
Echt een jas voor de jongste,lekker warm,licht en toch sportief door o.a het materiaal en model.
Ik zag er op de één of andere manier tegenop om te maken maar het is nu dé tijd om dit soort jassen te dragen.
En het viel eigenlijk reuze mee. Het borduren nam de meeste tijd in beslag. Mevrouwtje heeft zelf de borduurtjes uitgekozen,want anders trekt ze de jas niet aan. Ik zag bij NoNo een leuke (zomer)sjaal die bestond uit allemaal verschillende stukjes stof. Restjes genoeg om die sjaal na te maken . Sjaals heb je nooit genoeg tenslotte!  De jas is precies op tijd af ! Heerlijk voor nu.



 Weer wat Granny's gehaakt. De Anjer Granny.

Nu  ben ik even met andere kleuren bezig : Granny's in blauw tinten, ik ben de kleurtjes even zat;).
En ook de voorjaarstakken in huis haakte ik gedeeltelijk om.