dinsdag 23 augustus 2011

Herfst/wintersetje Young Image en Knippie.



Een herfst/wintersetje. Stof komt uit nog steeds uit eigen voorraad.Broek en gilet komen uit Young Image summer 2011.De blouse uit Knippie 4/2011.Ze is er erg blij mee,alleen de blouse prikt zegt ze...het was ook heel vervelende stof om te naaien,dus even afwachten.Het is de bedoeling dat er nog een strak shirtje bijkomt,maar ik heb de stof nog niet gevonden die in mijn hoofd zit(bretonse streep,niet te dik en niet te dun),dus dat komt nog.

dinsdag 16 augustus 2011

Sjaals en gehaakt speentje.




Twee sjaals gemaakt,om mijn lapjes voorraad wat te laten slinken.Ik heb nl. echt zin in nieuwe stofjes! De rood gestipte versie viel gelijk in de smaak(zelfde borduurtjes gebruikt als de stof),de blauwe met zacht rose iets minder,het borduur is eigenlijk ook iets te groot uitgevallen (paddestoel is van de nieuwe serie van http://www.applicatieenzo.nl/  ),maar ja ik ben lekker bezig geweest! Ook nog een fopspeentje gehaakt,leuk klusje voor tussendoor.Nu ben ik  bezig met een gehaakte rammelaar,die ik o.a zag bij Liesje http://homemadeby-elise.blogspot.nl/ Nou het lukt echt niet,als ik het handsvat op vul zie je het er iets doorheen zo lelijk.
Ik haak behoorlijk strak,maar moet ik misschien met een dubbele draad werken?Iemand ervaring?Nu genoeg gefreubeld,ik ga nu aan de herfst/winter 'collectie'beginnen.

zaterdag 13 augustus 2011

Mette en een Ottobre shirtje.



Mette van Traumschnitt in maatje 92 even uitgeprobeerd. Een zomers patroontje maar wel iets te bloot(vind ik persoonlijk) aan de voor en achterkant,zeker bij een kleintje.Ik dacht het al te zien op de voorbeelden,dus heb ik de fladdermouwtjes een behoorlijk stuk ingekort. Het shirtje komt uit de Ottobre.Kan er goed onder want je ziet de gestipte rode stof  dan niet. Maar is er niet speciaal bijgemaakt.Meer om al de restjes op te maken.Het rokje kon ik laatst niet laten hangen bij de Hema,koste 1,50!

maandag 8 augustus 2011

Bramen en pruimen!



Mmm heerlijk al dat onbespoten pure zomerfruit! Het kan niet op,zoveel bramen en pruimen.Niet aan te eten ..dus verwerken we het maar voor later.Tot jam en saus. En een deel gebruik ik vandaag als basis voor de bowl omdat het dubbel feest is!Joanne(16) en Annabeth(13) zijn jarig!

donderdag 4 augustus 2011

Vogelhuisje

Nog een keer de laatste foto uit het vorige bericht.
Deze is wel uit te vergroten,voor de liefhebbers.

Zomertop,gepimpt vogelhuisje en Luz!




Zooo blij zijn we met ons nieuwe kleine nichtje! Vorige week is ze geboren:Luz Isabelle! De luiertas was helemaal naar mijn zusjes zin! Had er alleen nog een naamlabel aan gemaakt,zie foto.
En ze hadden bij hun in Amsterdam leuke gepimpte vogelhuisjes gezien..maar ja toch wel erggg duur ect. en dus nog niet gekocht. Daarom heb ik een poging gewaagd om het zelf te doen.Met wat resten (retro) behang van het kamertje.Het vogelhuisje bij Xenos gekocht,toen haar naam op het behang geborduurd,en dat lukte echt super goed!Alleen de eerst keer was ik zo blij dat het gelukt was,dat ik bij het uithalen v/d ring te fanatiek was,en dus te hard trok..ratsss kapot! Dus overnieuw en toen met iets meer beleid uit de ring gehaald.Ik heb gewoon stik en trek gebruikt,en een laagje avalon erop.
Toen alles met lijm erop geplakt en afgewerkt met randjes(van o.a het behang) en bandjes. En het staat zo super op het niet alledaagse babykamertje.
Ook nog een top voor Annanbeth gemaakt uit de Knip mode.Ietsje ruim,maar het viel wederom in goede smaak.Ideaal met je lock en covermachine,staat zo in elkaar en de rek blijft behouden.